skip to main content
ndotje > ndotje e ujit > eutrofikim
PREFERRED TERM
916

Type: http://publications.europa.eu/resource/authority/label-type/STANDARDLABEL

Version: n/a

eutrofikim  
BROADER CONCEPT
SCOPE NOTE
  • Pasurimi i ujit të ëmbël ose të kripur me ushqyes, duke shkaktuar një rritje të përshpejtuar të algave dhe bimëve të tjera që shkakton përkeqësimin e cilësisë së ujit.
VERSION
  • n/a
IN OTHER LANGUAGES

Version: n/a

еутрофизация

Bulgarian

Version: n/a

eutrofikacija

Croatian

Version: n/a

eutrofizace

Czech

Version: n/a

eutrofiering

Danish

Version: n/a

eutrofiëring

Dutch

Version: n/a

eutrophication

English

Version: n/a

eutrofeerumine

Estonian

Version: n/a

rehevöityminen

Finnish

Version: n/a

eutrophisation

French

Version: n/a

Eutrophierung

German

Version: n/a

ευτροφισμός

Greek

Version: n/a

eutrofizáció

Hungarian

Version: n/a

eutrofizzazione

Italian

Version: n/a

eitrofikācija

Latvian

Version: n/a

eutrofikacija

Lithuanian

Version: n/a

eutrofikavimas

Version: n/a

еутрофикација

Macedonian

Version: n/a

еутрофија

Version: n/a

еутрофизација

Version: n/a

ewtrofikazzjoni

Maltese

Version: n/a

eutrofizacja

Polish

Version: n/a

eutrofização

Portuguese

Version: n/a

eutrofizare

Romanian

Version: n/a

еутрофизација

Serbian

Version: n/a

eutrofizácia

Slovak

Version: n/a

evtrofikacija

Slovenian

Version: n/a

eutrofización

Spanish

Version: n/a

eutrofiering

Swedish

Version: n/a

övergödning
URI
http://eurovoc.europa.eu/916
Download this concept:
RDF/XML TURTLE JSON-LD Created 10/2/95, last modified 12/22/15