skip to main content
PREFERRED TERM
5781

Type: http://publications.europa.eu/resource/authority/label-type/STANDARDLABEL

Version: n/a

Vendet e Europës Qendrore dhe Lindore  
ENTRY TERMS
  • Version: n/a

    VEQL
SCOPE NOTE
  • Përdorim për dokumenta të cilat kanë të bëjnë me të gjitha këto shtete.
HISTORY NOTE
  • Vendet e Europës Qendrore dhe Lindore të lidhura me BE-në nëpërmjet marrëveshjeve të asociimit. Tetë vende iu bashkuan Bashkimit Europian në vitin 2004 (Estonia, Hungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Republika Çeke, Sllovakia dhe Sllovenia) dhe dy në vitin 2007 (Bullgaria dhe Rumania). Në vitin 2007, lista e vendeve të CEEC-së përfshinte Shqipërinë, Bosnie-Hercegovinën, Kroacinë, ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë, Kosovës, Malit të Zi dhe Serbisë.
VERSION
  • n/a
IN OTHER LANGUAGES

Version: n/a

страните от Централна и Източна Европа

Bulgarian

Version: n/a

СЦИЕ

Version: n/a

zemlje srednje i istočne Europe

Croatian

Version: n/a

CEEC

Version: n/a

země střední a východní Evropy

Czech

Version: n/a

země SVE

Version: n/a

středoevropské a východoevropské země

Version: n/a

státy SVE

Version: n/a

státy střední a východní Evropy

Version: n/a

central- og østeuropæiske lande

Danish

Version: n/a

CØEL

Version: n/a

lande i Central- og Østeuropa

Version: n/a

CØE-lande

Version: n/a

landen in Midden- en Oost-Europa

Dutch

Version: n/a

LMOE

Version: n/a

Central and Eastern European Countries

English

Version: n/a

CEEC

Version: n/a

Kesk- ja Ida-Euroopa riigid

Estonian

Version: n/a

Keski- ja Itä-Euroopan maat

Finnish

Version: n/a

KIE-maat

Version: n/a

pays d'Europe centrale et orientale

French

Version: n/a

PECO

Version: n/a

mittel- und osteuropäische Länder

German

Version: n/a

MOEL

Version: n/a

MOE-Staaten

Version: n/a

MOE-Länder

Version: n/a

χώρες της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης

Greek

Version: n/a

ΧΑΚΕ

Version: n/a

közép- és kelet-európai országok

Hungarian

Version: n/a

KKEO

Version: n/a

KKE-országok

Version: n/a

Tíortha na hEorpa Láir agus Thoir

Irish

Version: n/a

paesi dell'Europa centrale e orientale

Italian

Version: n/a

PECO

Version: n/a

Viduseiropas un Austrumeiropas valstis

Latvian

Version: n/a

VAEZ

Version: n/a

CEEC valstis

Version: n/a

Centrālās un Austrumeiropas valstis

Version: n/a

Vidurio ir Rytų Europos šalys

Lithuanian

Version: n/a

VREŠ

Version: n/a

земји од Централна и Источна Европа

Macedonian

Version: n/a

земји од ЦИЕ

Version: n/a

il-Pajjiżi tal-Ewropa Ċentrali u tal-Lvant

Maltese

Version: n/a

Il-pajjiżi tas-CEEC

Version: n/a

państwa środkowo-wschodniej Europy

Polish

Version: n/a

Państwa CEEC

Version: n/a

Países da Europa Central e Oriental

Portuguese

Version: n/a

PECO

Version: n/a

țări din Europa Centrală și de Est

Romanian

Version: n/a

TECE

Version: n/a

земље Средње и Источне Европе

Serbian

Version: n/a

ЗСИС

Version: n/a

krajiny strednej a východnej Európy

Slovak

Version: n/a

krajiny CEEC

Version: n/a

države Srednje in Vzhodne Evrope

Slovenian

Version: n/a

države SVE

Version: n/a

países de Europa Central y Oriental

Spanish

Version: n/a

países PECO

Version: n/a

PECO

Version: n/a

países de Europa Central y del Este

Version: n/a

länder i Central- och Östeuropa

Swedish

Version: n/a

CÖE-länder
URI
http://eurovoc.europa.eu/5781
Download this concept:
RDF/XML TURTLE JSON-LD Created 10/2/95, last modified 8/24/16