skip to main content
politika ekonomike > politikë strukturore > rregullime strukturore
PREFERRED TERM
6061

Type: http://publications.europa.eu/resource/authority/label-type/STANDARDLABEL

Version: n/a

rregullime strukturore  
BROADER CONCEPT
ENTRY TERMS
  • Version: n/a

    reformë strukturore
SCOPE NOTE
  • Paketë masash të politikës ekonomike që synojnë korrigjimin e çekuilibrave kryesorë të një vendi duke i siguruar struktura, mekanizma shfrytëzimi dhe një sistem çmimesh, të përafërt me ata që janë në fuqi në tregun botëror, të gjithë me synimin afatgjatë të riorientimit të vendimeve për prodhimin dhe investimet.
VERSION
  • 3.1
IN OTHER LANGUAGES

Version: 3.1

структурно приспособяване

Bulgarian

Version: 3.1

strukturna prilagodba

Croatian

Version: 3.1

strukturna reforma

Version: 3.1

strukturální úprava

Czech

Version: 3.1

SAPs

Version: 3.1

přizpůsobení ekonomické struktury

Version: 3.1

programy strukturálních úprav

Version: 3.1

strukturální reforma

Version: 3.1

strukturální změna

Version: 3.1

strukturální přestavba

Version: 3.1

strukturtilpasning

Danish

Version: 3.1

strukturreform

Version: 3.1

structurele aanpassing

Dutch

Version: 3.1

structurele reform

Version: 3.1

structurele hervormingen

Version: 3.1

structural adjustment

English

Version: 3.1

structural reform

Version: 3.1

struktuuriline kohandus

Estonian

Version: 3.1

struktuurireform

Version: 3.1

rakenteellinen sopeuttaminen

Finnish

Version: 3.1

rakennemuutos

Version: 3.1

rakennesopeutus

Version: 3.1

ajustement structurel

French

Version: 3.1

réforme structurelle

Version: 3.1

Strukturanpassung

German

Version: 3.1

Strukturreform

Version: 3.1

διαρθρωτική προσαρμογή

Greek

Version: 3.1

διαρθρωτική μεταρρύθμιση

Version: 3.1

strukturális kiigazítás

Hungarian

Version: 3.1

strukturális reform

Version: 3.1

adeguamento strutturale

Italian

Version: 3.1

riforma strutturale

Version: 3.1

strukturāli pielāgojumi

Latvian

Version: 3.1

struktūrinis sureguliavimas

Lithuanian

Version: 3.1

struktūrinė reforma

Version: n/a

структурно приспособување

Macedonian

Version: n/a

структурни реформи

Version: 3.1

aġġustament strutturali

Maltese

Version: 3.1

dostosowanie strukturalne

Polish

Version: 3.1

ajustamento estrutural

Portuguese

Version: 3.1

reforma estrutural

Version: 3.1

ajustare structurală

Romanian

Version: 3.1

reformă structurală

Version: 3.1

структурно прилагођавање

Serbian

Version: 3.1

štrukturálne prispôsobenie

Slovak

Version: 3.1

strukturno prilagajanje

Slovenian

Version: 3.1

ajuste estructural

Spanish

Version: 3.1

reforma estructural

Version: 3.1

strukturell anpassning

Swedish

Version: 3.1

strukturell reform
URI
http://eurovoc.europa.eu/6061
Download this concept:
RDF/XML TURTLE JSON-LD Created 10/2/99, last modified 12/15/15