skip to main content
shkenca të tokës > gjeografi > gjeografi politike
PREFERRED TERM
1150

Type: http://publications.europa.eu/resource/authority/label-type/STANDARDLABEL

Version: n/a

gjeografi politike  
DEFINITION
  • Studimi i shpërndarjes së fenomenit politik në hapësirën gjeografike.
BROADER CONCEPT
SCOPE NOTE
  • Për ndikimin e gjeografisë në politikën e brendshme dhe të jashtme të Shteteve, përdoret në gjeopolitikë.
VERSION
  • 4.4
IN OTHER LANGUAGES

Version: n/a

политическа география

Bulgarian

Version: n/a

politička geografija

Croatian

Version: n/a

politický zeměpis

Czech

Version: n/a

politická geografie

Version: n/a

politisk geografi

Danish

Version: n/a

politieke geografie

Dutch

Version: n/a

political geography

English

Version: n/a

poliitiline geograafia

Estonian

Version: n/a

poliittinen maantiede

Finnish

Version: n/a

géographie politique

French

Version: n/a

politische Geografie

German

Version: n/a

politische Geographie

Version: n/a

πολιτική γεωγραφία

Greek

Version: n/a

politikai földrajz

Hungarian

Last modified: 2015-11-20

Created: 2015-11-20

Version: 4.4

geografaíocht pholaitiúil

Irish

Version: n/a

geografia politica

Italian

Version: n/a

politiskā ģeogrāfija

Latvian

Version: n/a

politinė geografija

Lithuanian

Version: n/a

политичка географија

Macedonian

Version: n/a

ġeografija politika

Maltese

Version: n/a

geografia polityczna

Polish

Version: n/a

geografia política

Portuguese

Version: 4.4

geografie politică

Romanian

Version: n/a

политичка географија

Serbian

Version: n/a

politický zemepis

Slovak

Version: n/a

politična geografija

Slovenian

Version: n/a

geografía política

Spanish

Version: n/a

politisk geografi

Swedish

URI
http://eurovoc.europa.eu/1150
Download this concept:
RDF/XML TURTLE JSON-LD Created 6/15/12, last modified 12/22/15